keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Bistron herkkuja: Aina niin ihanat mokkapalat






Mokkapalat ovat yksi suosikkileivonnaisistani ja leivon niitä usein mikäli  tarvitsee leipoa johonkin myyjäisiin tai buffettiin, kouluun tai joukkueen rahankeruuta varten. Mokkapalat tekevät aina kauppansa ja koskaan niitä ei ole jäänyt yli. Ihana katsoa pieniä ostajia, kun he valitsevat palan tarkkaan koon tai herkullisempien koristeiden mukaan. Meillä Bistrossa tänään tehtiin mokkapaloja jälleen kerran, kouluun, huomista hyväntekeväisyysmyyntiä varten. 

Koulun kautta tyttäreni osallistuu keräämään varoja hyväntekeväisyysjärjestö WATU:lle ja ajoittain osa oppilaita järjestävät koululla Bake Sale-tapahtuman. Oppilaat leipovat kotona ja myyvät leivonnaisia koululla, joiden tuotto ohjataan WATU:n toimintaan. People´s Partisipation in Education eli WATU on voittoa tavoittelematon järjestö, joka on perustettu kahden opettajan toimesta Moshissa vuonna 1996. Järjestö kerää varoja Tansanian Kilimajaron alueen koulutuksen parantamiseksi ja mahdollistaa koulutusta mahdollisimman monelle, myös sellaisille henkilöille, joilla ei olisi siihen muuten varaa. Lahjoitusten avulla ollaan rakennettu, kunnostettu ja varusteltu tiloja, mahdollistettu kouluruokaa köyhimmille sekä hankittu oppikirjoja ja oppimateriaaleja. Norjan, Sveitsi ja Italia kansainvälisten koulujen oppilaat ovat keränneet varoja järjestölle, myymällä leivonnaisia ja kortteja sekä järjestämällä arpajaisia. 






Mokkapalat


(Uunipellillinen)

4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
200 g voita sulatettuna

Sulata rasva ja laita jäähtymään. 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, 
sekoita kuivat aineet keskenään ja 
lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. 
Sekoita joukkoon voisula ja 
kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. 
Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min.


Kuorrutus:

1 pkt / 250g tomusokeria
50g voisulaa
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
   
Sulata kuorrutusta varten voi, 
sekoita muut aineet keskenään, 
sekoita seos voisulan joukkoon. 
Levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle, 
kuorrute jähmettyy nopeasti. 
Koristele halutessasi vaikka nomparelleilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.